Sverige...

Varit hemma i Sverige nu i några dagar.. imorgon är sista dagen sen återvänder jag till Holland igen. Har redan börjat packa min väska och undrar verkligen hur allt ska kunna få plats.

Dagarna har gått fort... Julfirande är inte riktigt min grej men nu är det överstökat iaf ett år till nästa gång. Ett nytt år fullt av nya äventyr. Nya hästar och nya tävlingar träningar och ny lärdom hoppas jag. 

Jag har varit för lat för att orka rida Rodde, kanske hittar en stund imorgon som jag hinner rida på, det är mkt som ska hinnas med. Får faktiskt nästan dåligtsamvete för jag inte brytt mig om honom överhuvudtagen nu när jag varit hemma.. Han som alltid varit van med att ha full uppmärksamhet innan.

Jag tvivlar för mkt, jag tänker för mkt... Samtidigt som jag aldrig förr har varit såhär säker är jag fortf väldigt osäker... Det är svårt att veta vad som är rätt... Det är svårt att veta vad som är rätt val.

Ett halvår har reda gått och planen var bara ett år i Holland.



saknad eller sakna?

Det är så mycket jobbigare att höra att man är saknad än att själv sakna något....
Visst saknar jag vissa saker från hemma och en del vänner men vi gör så mycket hela tiden det är full fart här så man hinner inte riktigt tänka, och jag älskar detta bara mer o mer för varje dag.
Men när man hinner tänka efter när verkligheten rycker tag så har nog jag med en ganska stark saknad av personer som alltid har funnits med mig innan.


Dagarna rullar på som vanligt unjefär det samma varje dag som vanligt. Jag är lite halvt ledig idag ska gå ut och hjälpa Antonia och rida några hästar senare.

Jag är snart återställd i ansiktet efter smällen från en unghäst, har ju varit blå över hela näsan och under ögonen...
Och så mkt blod det kan komma.Tävlade förra helgen och var nolla med både Footloose och Philip.
Var och tävla även i Fredags, 4års hingsten gick sin livsförsta tävling med ett ner i omhoppningen som var helt mitt fel. Som vanligt är vi så sena att vi inte hinner gå banan jag kollade 2 ryttare som red och ingen av dem red omhoppningen så jag var säker på att hinder nr 5 var i omhoppnigen men när jag styr i mot ser jag helvete det är hindert sidan om så han fick ingen ärlig chans att få upp benen.
Philip var dubbel nolla o 2:a i klassen, en super fin häst, den önskar jag mig i julklapp men det är väl omöjligt.
Footloose fick gå i L istället men en krash på framhoppningen ställde till det. Han är ju rädd för sig själv den hästen och får han ett riv eller en krash som i detta fallet blir han helt blockerad och börjar stanna i hörnerna. Hade tur att jurgen hjälpte mig, var nolla fram till kombinationen var linje in ur sväng vilket vi haft ganska mkt problem med kommer bra in, glömmer ta tillbaka kommer på helt fel avstånd o då vågar han inte. Men annars en okej runda.

Snart åker vi hem över jul. Känns konstigt att redan varit här ett halvår snart är det kanske dax att bege sig tillbaka till Sverige iaf om man följer planen som man gjorde för ett år sedan jag vet fakktiskt inte.
jag har ju ingen plan med mitt liv... Jag borde läsa upp mina betyg men det är så mycket som man faktiskt borde som man aldrig gör ändå...

Ska ut i stallet försöka få lite fina bilder till hemsidan update på gång:D





Något har jag nog lärt mig träffar avståndet mer än var 10 gång ;) haha

lever drömmen

Måndag igen... veckorna går så sinnessjukt fort bara 3 veckor kvar innan jag åker hem över jul. Men jag trivs så himla bra så jag vet inte riktigt om jag verkligen vill åka hem. Men lite semester kan väl inte vara fel?

I lördags visade antonia och jag de nya hästarna från Cees för Cees han var här för kolla på dem. En överraskning blev dock att när jag trodde allt var över så säger F att madde kan du visa vleut? Den galna 3åringen. som ingen hade ridit sen en vecka tillbaka. Var longerad en dag i veckan för de inte ville sitta upp på den för den var så fräsch men jag upp och skulle hoppa det blev en livad start men ganska bra till slut. jag slapp ramla av iaf.

I går var vi alla på tävling ThomThom antonia och jag.
Hingsten som jag varit lite sugen på byta Footloose mot gjorde mitt val enkelt. Han vill inte bli min;)
Footloose var nolla och en helt okej runda. han gör de bra när jag varit lite arg. Antonia var oxå nolla med Aldenriver:)



Precis som alla andra söndagskvällar tillbringades även denna i Asten. Mycket trevlig kväll med underbara människor. :)
Men denna kvällen avslutades ngt annorlunda än de andra. Den slutade hemma hos Thijs med Antonia en flaska vin bra musik och en massa att prata om.
Jag älskar livet här, jag har verkligen hittat rätt plats just nu... det kan bara bli bättre nu:)

en påminnelse

 Nu har jag haft 2 dagar som verkligen påminner mig om varför jag är här och gör detta.

Gårdagen var lång och stressad. Började morgonen med mocka ut resterande boxar. Vi har bytt från vlas till halm nu... Skönt men så mkt som skulle ut från boxarna.
När vi var klara med nästan alla boxar åkte jag med frida för att lämna tillbaka en häst och hämta 2 nya, de 2 hästarna blev plötsligt 5 hästar. Så 5 nya hästar följde med hem en 2st 5 åring, 2st fyra åringar och en 7åring.
Väl hemma igen hoppade jag en 5åring super trevlig, och den 4 åriga hingsten. Båda super trevliga:) kul med nya fina hästar. Direkt där efter var det bara att sätta sig i bilen för att sen köra vilse för att till sist komma fram och lämna och hämta saker. Sen 1 timmes bilköer på motervägen innan jag väl vara hemma igen då hela dagen redan gått och jag hade varken haft tid till frukost eller lunch så började humöret svika men jag älskar tempot, att ha 1000 gärn i elden.

Idag började dagen som vanligt och gud så skönt med halm boxar så mkt enklare och så mkt mer snabb mockat. Blev lite oplanderad markarbetesträning för Cees som äger anläggningen vi står på, alltid kul med lite extra hjälp:)
Visade de nya 4åringen(åsnan) knappt styrbar för kunder och även en 6 åring.
Jag som har visat så mkt hästar på Karupslund och aldrig varit nervös blir faktiskt nervös när jag ska visa här kraven är så höga. Och inte blir jag mindre nervös när hästen smet förbi muren och Henk säger ja hon är så nervös så hon inte kan rida. Men den stack sidan om även igår är inte riden så mkt, men trevlig:) Fick även lite hjälp till på em på tjuren semlan... Suck den hästen mina armar blir 2 m varje gång men idag gick det faktiskt bättre med lite hjälp, jag brukar ju tappa tålamodet med henne efter 5min och då blir hela ridpasset en dragkamp.Hoppade även Footloose i em han har inte hoppat sen han blev förkyld och hade på tok för mkt energi men helt okej, till helgen blir det tävling för våran del:)

Lilla 4åringen Shakira som jag red i sommras har varit skadad och idag var det dax för börja hoppa, vi som alltid har lite rodeo på vår dagliga lilla ridtur och så började även dagens men hon hade inte glömt hur man hoppar:) Super fin lite häst. Jag är fortf kär i henne;) haha.
Så äntligen efter 5 månader har ridnigen börjat släppa, avstånden börjar komma tillbaka och självförtroendet börjar komma igen på hinder. En enorm lättnad. Får väl se hur länge det håller i sig denna gången...

Och till dagens höjdpunkt Henk dyker upp i stallet när jag gör vid en häst, står och tittar på mig, Han bara KOLLA jag bara ??? Han har köpt nya stövlar... Ni vet såna termoridstövlar som man hade när man var 10 år och gick på ridskola... okej jag gick inte på ridskola när jag var 10 men jag hade termoridstövlar. :)
Skratta du men jag kommer iaf inte frysa om fötterna.

 


RSS 2.0