Mitt i flytten

Nu är vi mitt i flytten eller kanske inte riktigt mitten men iaf i starten.
Imorgon tror jag att några av hästarna ska åka till Middelbeers eftersom jag kommer sova där borta från och med imorgon och då kommer även den nya tjejen hit, Hoppas verkligen att det är någon trevlig och rolig:)

Idag har jag ridit och sköt om stallet, lätt nu när det inte är så många hästar här, tror det är 2 el 3 i england och tävlar nu. 2 ska iaf gå derbyt i Hickstead imorgon.

Sen nu ikväll har vi burit upp lite möbler till vårt lilla boende. Det är litet men jag tror det blir mysigt. Allt är helt nytt, duschen toaletterna, vårt boende, köket m.m. Vi har sägar, gadrober och ska få en lite tv hörna där uppe sen en trappa ner finna en cafeteria där vi har vårt kök, tv m.m. även dusch och toa.
Stallarna är fina men ridhus och skrittmaskin och sånt ska rustas upp och lite annat, det kommer nog blir väldigt bra när det är klart :D

Fick ett samtal idag om att Aston kommer åka hemifrån på måndag natt för att börja sin resa ner till mig :) Saknar min prins.

Käkat lite pizza ikväll och ska sova nu. Trött efter jobbet tar nog ett tag innan man vänjer sig och värmen vi har haft 30* idag.

Godnatt.



dag 3

Varit 2 normala dagar i detta väldigt händelserika livet.
Igår var jag groom åt F så vi var på tävlingar från 8-8 mer eller mindra. Innan dess mockat och fodrat.

Var en bra dag några hästar var placerade och några inte. 
Vi har väldigt fint väder och varmt, jobbigt varmt. Så hingsten försökte klättra ur lastbilen satte frambenen i krubban och fick sedan panik, klättrade in till hästen som stod brevig och bet honom i huvudet så veterinären fick komma och sy hans läpp. Jag stod utanför och höll tre hästar medan F lastade om, där stod jag fast och vi visste inte vad vi skulle göra, tur att det finns tuffa som vågar gå in till två galna hästar var av en hänger över den andra.
När jag kom hem härifrån förra gången var jag chockad att människorna här är så öppna och trevliga. Veterinären började prata direkt när jag åkte med honom till hästen som blivit skadad fick hjälpa till under tiden han sydde honom och de pratar och skojar men då hänger jag oftast inte med.

Idag har varit en ganska bra dag, tjejen som är här på morgonen och hjälper till att mocka nu när vi är lite folk kom aldrig jag var ute sju men hon kom aldrig så jag mockade, stödde över till några som inte hade smutsat ner så mkt och hade stallarbete med skrittmaskin och hagar under fm, sedan fem hästar att rida under em.
Kan ju hoppas att man blir lite vältränad;) haha

Midsommar idag alltså inget som holländarna firar. Fridas mamma lagade dock middag till oss som vi satt ute och åt med henks bror och mamma. Mycket trevligt även om jag inte förstår ett ord av vad dem säger mer än det som F översätter;) haha.

På måndag ska vi flytta till den nya gården det blir nog bra, alla vill bara härifrån nu. Även hästarna;)
Så inatt och en natt till bor jag inne hos frida sen på söndag kommer en svensk tjej som ska börja som groom åt henk och då flyttar hon och jag in i vårt nya boende på gården. Och på måndag ska vi flytta alla hästarna.
Sen kommer förhoppningsvis min lilla Aston nästa vecka oxå. :)


Paus i Tyskland

Då var man iväg nu!! Planet landade för knappt en timme sedan väskorna har kommit tillrätta och jag har slagit mig ner i skuggan utanför Tysklands flygplats här är varmt! och otroligt nog har jag hittat ett nätverk att snylta på ;)
Precis pratat med Frida och hennes mamma är på väg för att hämta mig men ca en timme bort så passade ju perfekt att skriva några rader här allt för att ni ska kunna följa mig i Holland och snart även kunna följa Aston oxå som börjar sin resa nästa vecka undra om han kommer vara lika nervös som jag? Eller ha samma seperationsångest från sin ”familj” som jag har från min.
Men någon gång måste man ju våga även om man är en fegis.

Så trots många om och men sitter jag här och om några timmar är jag på gården där jag ska tillbringa 2 kanske 3 veckor har inte riktigt koll, innan vi alla flyttar vidare till ett nytt ställe.
Kommer bli spännande och förhoppningsvis lärorikt. Än så länge känns allt rätt!!

Rodden står fortf utan medryttare, mamma ska träna han för Thomas någon gång nästa vecka tror jag. Han har lovat att hjälpa henne både från marken och med att sitta upp så jag hoppas att detta kan bli lösningen på problemet eller egentligen är det inget problem mer än att folk säger att dem mer eller mindre är proffs men sedan inte ens kan rida en enkel och okomplicerad häst i form.. SUCK!!!
Förstår inte riktigt hur de tänker, om dem tänker. Varför överdriva sina kunskaper är det inte bättre att säga sanningen eller inte säga så mycket då blir man ju iaf inte besviken utan tvärtom positiv om de var bättre än man trodde.

Kanske kommer ännu en uppdatering ikväll vet inte hur min dag kommer att se ut mer än att det finns problem med mitt boende vilket är anledningen till att jag sitter här och väntar, men fick i värsta fall bo inne hos Frida så hemlös blir jag inte:)


It´s time

Då är det väl dax att starta upp bloggen för er som vill följa min och Astons resa till Holland för att jobba där i ett hoppstall.

Känns skrämmande och väldigt väldigt spännande.
Det är att det inte är några månader kvar, inga veckor kvar och inga dagar, utan det är imorgonbitti mitt plan lyfter. Och nästa vecka startar Astons resa ner till mig. En resa på obestämd tid.

Har precis kommit hem från min "sista" träning för Olof idag men helt klart så ska jag fortsätta när jag kommer hem igen. Aston har sköt sig utmärkt och hoppat ganska bra... Men nu är det mycket som ska packas inte bara mina saker utan astons oxå så att allt är klart så mamma bara kan lasta in häst och packning till han som ska köra honom ner.   

Ska mocka nu och sedan rally packa för ikväll har jag en som ska provrida min Roddi.


RSS 2.0